Borászat


Agrármérnök apa, vendéglátásban dolgozó anya, informatikus fiú és növényorvos testvére: a Csanádi família tagjai. Mi a közös bennünk? A szőlő és a bor szeretete.


Agrármérnök családként évtizedek óta foglalkozunk gyümölcs- és szőlőtermesztéssel. Borászati üzletágunkat 2013-ban indítottuk azzal a céllal, hogy a megtermelt szőlő minél nagyobb részéből saját magunk készítsünk prémium minőségű palackos borokat. Termékeink magas minőségét az ültetvényeinkről gondosan válogatott alapanyagok, a magas színvonalú borászati technológia és fiatalos szemléletünk biztosítja.

Magyarország déli részén, a Duna-Tisza közén elterülő Hajós-Bajai borvidéken évszázadok óta foglakoznak az itt élők szőlőtermesztéssel. Először, a XVIII. század első felében, Mária Terézia rendeletben szorgalmazta a szőlőtelepítést ezen a vidéken. Az ide betelepült német ajkú lakosság hozta magával a nyugati szőlő- és borkultúrát, a földrajzi tájra jellemző magas napsütéses órák száma és a löszös termőtalaj pedig kedvező feltételeket biztosított a minőségi szőlőtermesztéshez. Itt alapítottuk meg családi gazdaságunkat. A legjobb fekvésű ültetvényeink terméseiből válogatjuk össze az alapanyagokat, amelyeket kizárólag kézzel szüretelünk. 

Boraink a kíméletes feldolgozásnak és az alkalmazott reduktív technológiának köszönhetően magukban őrzik a szőlőgyümölcs friss, zamatos jegyeit. Fiatalos szemléletünk lényege, hogy a borkedvelő közönség asztalára könnyen fogyasztható, gyümölcsös, üde borokat tehessünk.

Újonnan létesült borászatunk elsősorban fehér- és rozéborok előállításával foglalkozik, de termékeink között szerepelnek már könnyen iható, gyümölcsös vörösborok is. A Magyar szőlőnemesítők munkásságát dicsérő illatos szőlőfajtáink az Irsai Olivér és a Cserszegi fűszeres, világfajták közül Sauvignon blanc-t, Chardonnay-t, kékszőlők közül Kékfrankost, Cabernet sauvignont, Kadarkát és Kékoportót termesztünk.

A Csanádi Szőlőbirtok, mint családi, mezőgazdasági vállalkozásunk legfőbb célja a család megélhetésének biztosítása. Emellett törekszünk a minél nagyobb arányú önellátásra mind a család asztalát, mind a hozzánk betérő vendégek kiszolgálását tekintve, legyen az hús, tojás, zöldségfélék, gyümölcs vagy éppen bor. Saját kertünkből főzünk, és ez igaz a borászatunkra is. Úgy gondoljuk, hogy ez lehet az eddigi és jövőbeli sikereink titka.

"Hitvallásunkat röviden így összegeznénk: a metszéstől az érzéseinkig."

Mára már közhelyesen hangozhat, „termőföldtől az asztalig” biztosítjuk a minőséget és az egészséges élelmiszert. Mi a bor esetében pontosabban fogalmazunk, miszerint a szőlőt és a bort végigkísérjük a metszéstől a vendég poharáig, és akkor vagyunk legjobban megelégedve, ha a bor mellett gondolatainkat, érzéseinket is megoszthatjuk egymással.

 

Családunk borásza

Csanádi Bálint vagyok, a Csanádi Szőlőbirtok borásza és egyik szőlésze. Kertészmérnök, Szőlőtermesztő és Borász szakmérnök a végzettségem, jelenleg a Gödöllői Agrártudományi Egyetem végzős Növényorvos hallgatója vagyok. Édesapámmal és bátyámmal dolgozunk a gazdaságban, ami mára már az ország egyik legnagyobb szőlőskertjével büszkélkedhet.

Családi gazdaságunk 2001-es megalakulását követően, a Hajós-Bajai borvidéken, Hajós és Császártöltés települések határában fokozatosan alakítottuk ki a mára már 210 hektáron elterülő, művelésmódjában és fajtaösszetételében korszerű szőlőbirtokunkat.

 

borászat borász

0

Szőlőtőke

0

Palack(ok)

0

Hektár szőlő

Borkedvelő vagy?


Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le izgalmas aktualitásainkról, akcióinkról!

Név

Email cím

A Csanádi Szőlőbirtok elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt. Szeszesital fogyasztást 18 év alatt nem ajánljuk!
Kérlek erősítsd meg életkorod!
ELMÚLTAM 18 ÉVES.