Császártöltés település központjától 9 kilométerre található Nagycsala tanyaközpont, ami a 90-es évekre teljesen elnéptelenedett és a tanyaépületek is szinte teljesen eltűntek.
2001-ben és 2002-ben vásároltuk össze az elaprózott földterületeket és sikerült egybefüggő 60 hektáros birtokot kialakítani. A 2002-es telepítés során a Cabernet sauvignon fajta mellett Kékfrankossal és Chardonnay-val bővítettük választékunkat.
A következő nagy fejlődési lehetőségünk 2009-ben adódott, amikor a nagycsalai ültetvényünk közvetlen szomszédságában megvásároltunk egy 1000m2-es hűtőházat, a hozzá kapcsolódó kiszolgáló épületekkel és 85 hektár földterülettel. Itt 2010-ben Irsai Olivér, Cserszegi fűszeres, Kadarka, Kékoportó és Kunleány szőlőfajtákat telepítettünk.
2014-ben fajtaváltás keretében 40 hektáron végeztük modernizációt és az idősödő Cabernet sauvignon és Kékfrankos ültetvényeink helyére Cserszegi fűszerest telepítettünk. Ugyancsak ebben az évben létesült 4 hektár új Chardonnay ültetvény is.
Szőlőtermesztési szempontból a terület talajadottságai kiválóak. A mélyrétegű, felszíntől karbonátos, humuszos barna homoktalaj löszös alapkőzeten könnyen művelhető, optimális víz-és tápanyag gazdálkodású a szőlő számára. A borvidékre jellemző éghajlati adottságok, elsősorban a magas napsütéses órák száma is kedvező hatással bírnak. Mindez kiváló körülményeket teremt olyan illatos, gyümölcsös, savakban gazdag borok készítéséhez, mint az Irsai Olivérünk, vagy a Kékfrankos rozénk. Ez a terroir ugyancsak egyedi minőséget biztosít könnyen fogyasztható, gyümölcsös, bársonyos vörösboroknak, legyen az markánsabb Cabernet sauvignon, vagy alföldi Kadarka, Portugieser.