Borászat

Korábban a szőlőtermesztés mellett borkészítéssel csak kis mennyiségben, a Hajósi Pincefaluban található hagyományos présházunkban foglalkoztunk. A családi és baráti körben fogyasztott borok sikerén felbuzdulva döntöttünk úgy, hogy 2013-tól nagyobb tételben készítjük borainkat, melyek ma már a nagyközönség számára is elérhetőek. Újonnan létesült borászatunk jelenleg fehér- és rozéborok előállításával foglalkozik, de célkitűzéseink között szerepel, hogy könnyen iható, gyümölcsös vörösborokat is készítsünk.

Lehetőségeinket kihasználva a legjobb fekvésű ültetvényeink terméseiből válogatjuk össze az alapanyagokat, amelyeket kizárólag kézzel szüretelünk. Boraink a kíméletes feldolgozásnak és az alkalmazott reduktív technológiának köszönhetően őrzik magukban a szőlőgyümölcs friss, zamatos jegyeit. Fiatalos szemléletünk lényege, hogy a borkedvelő közönség asztalára könnyen fogyasztható, friss, gyümölcsös, üde borokat tehessünk.