Borászat


Agrármérnök apa, vendéglátásban dolgozó anya, informatikus fiú és növényorvos testvére: a Csanádi família tagjai. Mi a közös bennünk? A szőlő és a bor szeretete.


Agrármérnök családként évtizedek óta foglalkozunk gyümölcs- és szőlőtermesztéssel. Borászati üzletágunkat 2013-ban indítottuk azzal a céllal, hogy a megtermelt szőlő minél nagyobb részéből saját magunk készítsünk prémium minőségű palackos borokat. Termékeink magas minőségét az ültetvényeinkről gondosan válogatott alapanyagok, a magas színvonalú borászati technológia és fiatalos szemléletünk biztosítja.

Magyarország déli részén, a Duna-Tisza közén elterülő Hajós-Bajai borvidéken évszázadok óta foglakoznak az itt élők szőlőtermesztéssel. Először, a XVIII. század első felében, Mária Terézia rendeletben szorgalmazta a szőlőtelepítést ezen a vidéken. Az ide betelepült német ajkú lakosság hozta magával a nyugati szőlő- és borkultúrát, a földrajzi tájra jellemző magas napsütéses órák száma és a löszös termőtalaj pedig kedvező feltételeket biztosított a minőségi szőlőtermesztéshez. Itt alapítottuk meg családi gazdaságunkat. A legjobb fekvésű ültetvényeink terméseiből válogatjuk össze az alapanyagokat, amelyeket kizárólag kézzel szüretelünk. 

Boraink a kíméletes feldolgozásnak és az alkalmazott reduktív technológiának köszönhetően magukban őrzik a szőlőgyümölcs friss, zamatos jegyeit. Fiatalos szemléletünk lényege, hogy a borkedvelő közönség asztalára könnyen fogyasztható, gyümölcsös, üde borokat tehessünk.

Újonnan létesült borászatunk elsősorban fehér- és rozéborok előállításával foglalkozik, de termékeink között szerepelnek már könnyen iható, gyümölcsös vörösborok is. A Magyar szőlőnemesítők munkásságát dicsérő illatos szőlőfajtáink az Irsai Olivér és a Cserszegi fűszeres, világfajták közül Sauvignon blanc-t, Chardonnay-t, kékszőlők közül Kékfrankost, Cabernet sauvignont, Kadarkát és Kékoportót termesztünk.

A Csanádi Szőlőbirtok, mint családi, mezőgazdasági vállalkozásunk legfőbb célja a család megélhetésének biztosítása. Emellett törekszünk a minél nagyobb arányú önellátásra mind a család asztalát, mind a hozzánk betérő vendégek kiszolgálását tekintve, legyen az hús, tojás, zöldségfélék, gyümölcs vagy éppen bor. Saját kertünkből főzünk, és ez igaz a borászatunkra is. Úgy gondoljuk, hogy ez lehet az eddigi és jövőbeli sikereink titka.

"Hitvallásunkat röviden így összegeznénk: a metszéstől az érzéseinkig."

Mára már közhelyesen hangozhat, „termőföldtől az asztalig” biztosítjuk a minőséget és az egészséges élelmiszert. Mi a bor esetében pontosabban fogalmazunk, miszerint a szőlőt és a bort végigkísérjük a metszéstől a vendég poharáig, és akkor vagyunk legjobban megelégedve, ha a bor mellett gondolatainkat, érzéseinket is megoszthatjuk egymással.

 

Családunk borásza

Csanádi Bálint vagyok, a Csanádi Szőlőbirtok borásza és egyik szőlésze. Kertészmérnök, Szőlőtermesztő és Borász szakmérnök a végzettségem, jelenleg a Gödöllői Agrártudományi Egyetem végzős Növényorvos hallgatója vagyok. Édesapámmal és bátyámmal dolgozunk a gazdaságban, ami mára már az ország egyik legnagyobb szőlőskertjével büszkélkedhet.

Családi gazdaságunk 2001-es megalakulását követően, a Hajós-Bajai borvidéken, Hajós és Császártöltés települések határában fokozatosan alakítottuk ki a mára már 210 hektáron elterülő, művelésmódjában és fajtaösszetételében korszerű szőlőbirtokunkat.

 

Ültetvényeink

Hírek


Díjaink

Büszkék vagyunk arra, hogy fiatal borászatként már működésünk első évében sikerült fontos díjat nyernünk. Szerencsére azóta is folyamatosan kivívjuk a szakma elismerését. 
Tovább olvasom

0

Szőlőtőke

0

Palack(ok)

0

Hektár szőlő

Borkedvelő vagy?


Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le izgalmas aktualitásainkról, akcióinkról!

Név

Email cím

A Csanádi Szőlőbirtok elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt. Szeszesital fogyasztást 18 év alatt nem ajánljuk!
Kérlek erősítsd meg életkorod!
ELMÚLTAM 18 ÉVES.