Boros bolondos karácsonyi pulyka


Zamatos pulykasült, amit megbolondít a zaftos gyümölcs, és a bor mennyei aromája. Készítsd el az ünnepi asztalra ezt a fantasztikus receptet Te is!

HOZZÁVALÓK:

1 db bébipulyka
1 nagyméretű sütőzacskó
3 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
3 db alma
1 db narancs
15 dkg vaj
szeletelt bacon
majoranna
kakukkfű
őrölt fahéj

0,5 dl bor 


ELKÉSZÍTÉS:

A pulykát megmossuk, és a fűszerekkel kívül-belül beszórjuk. Belülre kerül még a 3 megpucolt alma, a narancs a héjával együtt és a reszelt fokhagyma jól megmosva és negyedbe vágva, illetve a negyedbe vágott vöröshagyma is. Az almákat és a narancsot is jól befűszerezzük előtte.

A pulyka nyakánál, a bőr alatt benyúlva a mellére helyezzük a felszeletelt vajat. A bőrét beborítjuk baconszeletekkel, sütőzacskóba bújtatjuk, beleöntjük 0,5 dl bort, a zacskót lezárjuk, és tepsibe téve a sütőbe toljuk, ahol 190-200 C fokon 2,5 órát sütjük.

A zacskóban teljesen készre sül. 2 óránál a levet eresszük le belőle úgy, hogy a zacskót alul kiszúrjuk és hagyjuk, hogy az alatta lévő tálcára kicsorogjon. Majd tovább sütjük fél órát. 

Köretnek sült krumplit és párolt rizst készíthetünk.

A maradék bort kortyolgatva kívánunk jó étvágyat!

 

0

Szőlőtőke

0

Palack(ok)

0

Hektár szőlő

Borkedvelő vagy?


Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le izgalmas aktualitásainkról, akcióinkról!

Név

Email cím

A Csanádi Szőlőbirtok elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt. Szeszesital fogyasztást 18 év alatt nem ajánljuk!
Kérlek erősítsd meg életkorod!
ELMÚLTAM 18 ÉVES.