HOZZÁVALÓK:
1 db bébipulyka
1 nagyméretű sütőzacskó
3 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
3 db alma
1 db narancs
15 dkg vaj
szeletelt bacon
majoranna
kakukkfű
őrölt fahéj
só
0,5 dl bor
ELKÉSZÍTÉS:
A pulykát megmossuk, és a fűszerekkel kívül-belül beszórjuk. Belülre kerül még a 3 megpucolt alma, a narancs a héjával együtt és a reszelt fokhagyma jól megmosva és negyedbe vágva, illetve a negyedbe vágott vöröshagyma is. Az almákat és a narancsot is jól befűszerezzük előtte.
A pulyka nyakánál, a bőr alatt benyúlva a mellére helyezzük a felszeletelt vajat. A bőrét beborítjuk baconszeletekkel, sütőzacskóba bújtatjuk, beleöntjük 0,5 dl bort, a zacskót lezárjuk, és tepsibe téve a sütőbe toljuk, ahol 190-200 C fokon 2,5 órát sütjük.
A zacskóban teljesen készre sül. 2 óránál a levet eresszük le belőle úgy, hogy a zacskót alul kiszúrjuk és hagyjuk, hogy az alatta lévő tálcára kicsorogjon. Majd tovább sütjük fél órát.
Köretnek sült krumplit és párolt rizst készíthetünk.
A maradék bort kortyolgatva kívánunk jó étvágyat!