Élj 100 évig fehérborral!


A fehérbor jótékony hatásai, amikről Neked is tudnod kell!

3 ok, amiért érdemes fehérbort kortyolgatni!

 Nem városi legenda, hogy a bornak jótékony hatása lehet a szervezetre és akár a pszichére is. Tudtad, hogy  a fehérbor csökkenti a vérnyomást, jó a koleszterinszintre, védi a fogakat, és még az influenza ellen is hatásos?


1: Fogak védelme

Másfél deci száraz fehérbor csersavtartalma megfelel egy alapos fogmosásnak. A csersav tisztítja a szánkat, illetve fertőtlenítő hatása miatt jelentősen megritkítja a szájban található kártékony baktériumokat. Ráadásnak pár korty után sokkal jobban érezzük az ételek illatát és ízét is.

2: Betegségek megelőzése
A Buffalo School of Medicine kutatói összefüggést gyanítanak a fehérbor fogyasztás és a tüdőbetegsége előfordulásának csökkenése között. A fehérbor antioxidánsai ugyanakkor akár a mellrák megelőzésében is élen járhatnak. Természetesen ezek az egészségügyi hatások még számtalan egyéb körülménytől függnek.

3: Hasznos nyomelemek
A fehérbor foszfort, káliumot, és a fluoridot is tartalmaz kis mennyiségben, és egy pohárral olyan 80-100 kalóriát viszünk be vele a szervezetünkbe. Minél édesebb egy fehérbor, annál több kalória van benne, így ha diétázol, szorítkozz inkább a szárazabb tételekre. Szerencsére boráruházunkban több ilyet is találsz!


http://csanadiszolobirtok.hu/boraruhaz

 

0

Szőlőtőke

0

Palack(ok)

0

Hektár szőlő

Borkedvelő vagy?


Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le izgalmas aktualitásainkról, akcióinkról!

Név

Email cím

A Csanádi Szőlőbirtok elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt. Szeszesital fogyasztást 18 év alatt nem ajánljuk!
Kérlek erősítsd meg életkorod!
ELMÚLTAM 18 ÉVES.