Omlós kacsa vagy libasült egészben - GYORSAN ISTENIT!
Extrémhosszú sütés idő, és extrém rövid elkészítés.
Röviden összefoglalva: beteszed a sütöbe --> kiveszed a sütőből --> egy pohár bor mellett begyűjtöd a dicséreteket! Ehhez a recepthez a CSERSZEGI FŰSZERES 2016 HAJÓS – BAJAI OEM SZÁRAZ FEHÉR díjnyertes borunkat ajánljuk.
Hozzávalók:
2,5-3 kg-os pecsenyekacsa vagy -liba
8-10 db alma
só és bors, olivaolaj
1 dl. fűszeres, muskotályos fehérbor (Pl. Csanádi CSERSZEGI FŰSZERES)
Egész pecsenye kacsát pár félbevágott almával reggel berakjuk a sütőbe, és vacsorára elkészül a tőkéletes Márton napi libasült. Kevés olivaolajat a tepsibe öntve a jól megsózott-borsozott szárnyast mellén-hátán elősütjük 240 fokon 10-10 percig. A hőfokot 120 fokra levesszük, néhány félbevágott almát mellédobva, jó szorosan betakarjuk a tepsit alufóliával, és 10 órát a sütőben hagyjuk. Ezután az alufóliát levéve, a többi, frissen félbevágott almát mellétéve meglocsoljuk egy deci fehérborral, és 220 fokra felvett sütőben óvatosan egyszer megfordítva pirosra sütjük.