Márton napi omlós kacsa vagy libasült egyszerűen


Szeretnél készíteni valami különlegeset Márton napján, de nincsen kedved vele sokat vacakolni? Ezt a receptet Neked találták ki!


Omlós kacsa vagy libasült egészben - GYORSAN ISTENIT!

Extrémhosszú sütés idő, és extrém rövid elkészítés. 
Röviden összefoglalva: beteszed a sütöbe --> kiveszed a sütőből --> egy pohár bor mellett begyűjtöd a dicséreteket! Ehhez a recepthez a CSERSZEGI FŰSZERES 2016 HAJÓS – BAJAI OEM SZÁRAZ FEHÉR díjnyertes borunkat ajánljuk.

Hozzávalók:
2,5-3 kg-os pecsenyekacsa vagy -liba
8-10 db alma
só és bors, olivaolaj
1 dl. fűszeres, muskotályos fehérbor (Pl. Csanádi CSERSZEGI FŰSZERES)

Egész pecsenye kacsát pár félbevágott almával reggel berakjuk a sütőbe, és vacsorára elkészül a tőkéletes Márton napi libasült. Kevés olivaolajat a tepsibe öntve a jól megsózott-borsozott szárnyast mellén-hátán elősütjük 240 fokon 10-10 percig. A hőfokot 120 fokra levesszük, néhány félbevágott almát mellédobva, jó szorosan betakarjuk a tepsit alufóliával, és 10 órát a sütőben hagyjuk. Ezután az alufóliát levéve, a többi, frissen félbevágott almát mellétéve meglocsoljuk egy deci fehérborral, és 220 fokra felvett sütőben óvatosan egyszer megfordítva pirosra sütjük.

 

borászat Márton nap Kacsa Liba recept

0

Szőlőtőke

0

Palack(ok)

0

Hektár szőlő

Borkedvelő vagy?


Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le izgalmas aktualitásainkról, akcióinkról!

Név

Email cím

A Csanádi Szőlőbirtok elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt. Szeszesital fogyasztást 18 év alatt nem ajánljuk!
Kérlek erősítsd meg életkorod!
ELMÚLTAM 18 ÉVES.