Zamatos és fűszeres. Édes ünnepi forralt bor receptje, egyenesen Németországból. Mint itthon, a forralt bor ott is a téli ünnepek hagyományos része. Ezt a receptet mindenki könnyen elkészítheti:
12 pohárra való recept:
2 narancs
2 (750 milliliter) palack vörösbor --> Csanádi BIRTOK CUVÉE, vagy Csanádi KADARKA ROZÉ
1 (750 milliliter) palack fehérbor --> Csanádi CSERSZEGI FŰSZERES, vagy Csanádi IRSAI OLIVÉR
1 kis darab friss gyömbér, meghámozva és vékonyra szeletelve
3 rúd fahéj
1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
75 gr barna cukor, ill. ízlés szerinti mennyiség
60 ml pálinka (Nem kötelező)
Elkészítés:
1: Egy éles késsel vagy zöldség hámozóval távolítsa el a narancs héját, ezután csavarja ki a narancs levét egy nagy, nehéz aljú edénybe.
2: Öntsük a vörös és fehérbort a narancslére.
3: Vágjon bele kis csíkokat a narancshéjból, tegye bele a gyömbért, fahéjat, szegfűszeget, és a barna cukrot.
4: Kavarjuk el benne a fűszereket, és melegítsük közepes lángon egy óra hosszát, hogy az ízek összeérjenek.
5: Szűrjük le és tálaljuk melegen, ízlés szerint kis brandyvel megbolondítva.
Kellemes kortyolgatást, beszélgetést és meghitt Ünnepeket kívánunk! ;)