Borkóstolás


A borkóstolás nem más, mint az ízek, illatok tanulása, tanulmányozása. A finom borok megismerése ízlelgetve a legkönnyebb!


Kóstoljon bele az Alföld napsütötte illatába, ízébe és aramájába! Borkóstolónkon 6 féle bort kínálunk, borkorcsolyával.

A vegyes borkóstoló ízelítő ára: 2500 Ft/fő.

Engedjen a kísértésnek és fedezze fel velünk a boraink különleges világát! 1,5 órás programot ajánlunk 4-50 fős csoportoknak, akik szeretnének jobban megismerkedni borainkkal, a szőlőbirtokkal és a borkészítés rejtelmeivel. A program végén a kiválasztott borok meg is vásárolhatóak.

Bejelentkezés: legalább 48 órával a tervezett borkóstolás időpontja előtt.

 Borkóstolás aranyszabályai:

1.) A kóstolási mennyiség 3 kortynyi. ! Az első korty megízesíti a szánkat. A másodikkal már ízleljük az bort, a harmadikkal megerősítjük az élményt, és élvezhetjük a bor utóízét.
2.) A borospoharat mindig a száránál kell megfogni, mivel a maszatos kelyhen át nem tudjuk úgy megvizsgálni a bor színét, mint a tiszta, csillogó üvegen keresztül.
3.) Mielőtt belekóstolunk, tartsuk a bort a fény felé, és vizsgáljuk meg a színét. Nem csupán szőlő- és borfajtánként, hanem évjárattól és borvidéktől függően is felfedezhetünk eltéréseket a borok között.
4.) Kóstolás előtt pörgessük meg a bort a pohárban, hogy megszellőztessük. Ez különösen azoknál a boroknál fontos, amelyek hosszabb ideje már palackban érnek. Szellőztessük pörgetéssel, akár 5-10 percen keresztül is, hogy valódi illata kibontakozzon.

 

borászat borkóstoló

0

Szőlőtőke

0

Palack(ok)

0

Hektár szőlő

Borkedvelő vagy?


Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le izgalmas aktualitásainkról, akcióinkról!

Név

Email cím

A Csanádi Szőlőbirtok elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt. Szeszesital fogyasztást 18 év alatt nem ajánljuk!
Kérlek erősítsd meg életkorod!
ELMÚLTAM 18 ÉVES.